Medewerker in beeld

Dennis Henderiks


“Leuk om eens een stuk in het unieke AccountAnders magazine te mogen schrijven! Even voorstellen: Dennis Henderiks, op 25 juni 26 jaren jong geworden en al mijn gehele leven woonachtend in Oosterhout. Vanaf de start van AccountAnders (voor de fusie met AccountAnders heette het nog Fact4U) in 2013 ben ik betrokken geweest bij ons kantoor. Sindsdien heb ik de groei van AccountAnders van dichtbij mogen meemaken. Het werd dus ook wel eens tijd om een stuk te schrijven in ons mooie magazine.”


Functie bij AccountAnders

Op dit moment ben ik MKB Adviseur van zo’n 40/45 fysiotherapiepraktijken die door heel Nederland zijn gevestigd. Een erg mooie branche om als financieel dienstverlener en adviseur bij betrokken te zijn. Nog steeds zijn er veel praktijken die geen actueel inzicht hebben in hun cijfers en te veel tijd kwijt zijn aan administratieve romslomp. Ik krijg erg veel energie van praktijkeigenaren die onze toegevoegde waarde zien en samen met ons werken aan deze kwaliteitsslag in de interne organisatie.


Hoe ben je op deze stoel terecht gekomen?

In november 2012 ben ik als derdejaars accountancy student op Avans Hogeschool in Breda begonnen als stagiair bij ESJ Accountants in Oosterhout. Daar werkte ik onder andere samen met Ralf, partner van ESJ en in 2013 oprichter van Fact4U. Omdat de samenwerking van beide kanten goed beviel, ben ik als oproepkracht bij ESJ in dienst gebleven. In 2013 kreeg ik vervolgens het aanbod om bij de opstart van Fact4U betrokken te zijn. De missie en de visie van Fact4U, in het kort: met een jong en gedreven team inspelen op de veranderingen in de accountancybranche, maakte me enthousiast.


In april 2014 werd onze vestiging in Zevenbergen geopend en ben ik direct als afstudeerder in dienst getreden. Na het behalen van mijn accountancy diploma ben ik in september 2014 fulltime in dienst gekomen en ben ik derhalve alweer bijna vijf jaar werkzaam bij AccountAnders. In het begin hield ik me bezig met het verwerken van administraties en was ik verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk en het juist verwerken hiervan. Sinds november 2016 ben ik relatiebeheerder geworden van onze fysiotherapieklanten. Daarnaast heb ik begin 2017 mijn eenjarige opleiding tot fiscaal adviseur op Avans+ succesvol afgerond waardoor ik fiscaal ook goed onderlegd ben.


Waarom AccountAnders?

Voor mij persoonlijk is het werken bij AccountAnders een klein feestje! Het feit dat ik op mijn 23e al MKB Adviseur ben geworden, getuigt van veel vertrouwen en dat vertrouwen voel ik ook iedere dag op het werk. Ik ben onderdeel van ons tweewekelijks managementoverleg waarin een stuk beleid wordt besproken. Erg leuk om hier onderdeel van uit te maken en over de toekomst van AccountAnders na te denken en te sparren. Ook ben ik met een stuk ontwikkeling in ICT en dashboards voor onze klanten bezig. Een erg divers takenpakket dus! Het persoonlijke en vaak ook informele contact met onze klanten maakt het wat mij betreft af. Tot slot is de sfeer tussen de collega’s onderling ook erg leuk.


Wat doe je naast je werk?

Ik ben een echte ‘’voetbalgek’’. Van mijn zevende tot vijftiende jaar voetbalde ik op behoorlijk niveau bij vv TSC in Oosterhout. Na een tussenpauze van drie jaar ben ik vervolgens op zaterdag in een vriendenteam bij vv SCO in Oosterhout beland waar ik nu aanvoerder ben van ‘’het derde’’. Dit jaar hebben we voor het eerst in acht jaar als vriendenteam een prijs gepakt (de KNVB-beker): een hoogtepunt om dit samen met je vrienden te bereiken! Daarnaast ben ik groot fan van ADO Den Haag (dat krijg je met familie uit het Haagse) en heb ik tevens een seizoenkaart van ADO. Verder doe ik graag leuke dingen met mijn vriendin, waar ik inmiddels al 8,5 jaar een relatie mee heb en 2,5 jaar mee samen woon in Oosterhout. Ook het met vrienden stappen en op festivals staan met een biertje in mijn hand ben ik nog niet verleerd.


Ik sta altijd open voor een leuk gesprek met een eigenaar van een onderneming en/of fysiotherapiepraktijk. Ik ben bereikbaar via de e-mail en WhatsApp en ook telefonisch vaak goed bereikbaar! Een bak koffie gaat er altijd wel in, dus schroom niet om eens langs te komen op ons kantoor!


Hopelijk tot ziens, of zoals ze in Den Haag zeggen, tot kèk!


Met vriendelijke groet,


Dennis Henderiks

MKB Adviseur

088 - 0320 734

06 - 18 98 37 94

dhenderiks@accountanders.nl

LinkedIN

Benieuwd naar mijn collega's?