Lichtfestival:


Lights in Blokzijl

6 - 23 december 2019


Welkom bij Lights in Blokzijl

In de donkere decembermaand van 2019 zal er voor de eerste maal Lights in Blokzijl worden georganiseerd door BERLUX lighting design. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse Lights in Alingsas wat daar al 20 jaar erg succesvol is.


Lights in Blokzijl bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Internationale lichtontwerp workshop van 6 december t/m 11 december. Op 6 locaties in Blokzijl wordt er in 5 dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd. Er worden internationale lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit 10 studenten en professionals die allen ge├»nteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche. Het doel van deze educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat. Er zal getest worden met materialen en verlichting maar ook dient er in een groep samen gewerkt te worden. Een workshopweek is dan ook een zeer enerverende ervaring voor iedereen!
  • Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Het afsluitende onderdeel van het congres is de presentatie van de 6 workshopteams die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren.
  • Na het congres is er op 11 december aan het begin van de avond de grote opening. Alle lichtkunstwerken zullen worden aangezet en iedereen kan de resultaten bewonderen.
  • Van 12 t/m 22 december zijn de lichtkunstenwerken voor iedereen te bezoeken en worden er diverse extra activiteiten georganiseerd.
Workshops

Van idee naar realisatie in 6 dagen

De workshop leert de deelnemers theoretische en praktische vaardigheden in lichtontwerp. Het belangrijkste doel is dat een professionele lichtontwerper de deelnemers begeleidt en inspireert door het gehele lichtontwerpproces. De workshop duurt 6 dagen en wordt ondersteund door de IALD, educatieve instellingen en vele partners. Vanuit de lichtfabrikanten worden de meest moderne armaturen, lichtbronnen en lichtregelapparatuur voor de workshop ter beschikking gesteld.


Houdt de website in de gaten voor meer informatie over deze en andere workshops.


Interesse?

Wil jij je graag aanmelden voor een workshop of wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Lights in Blokzuil.