De talenten van AccountAnders!

Tijn Bakker en Pieter Wagenaars


Mijn naam is Tijn Bakker en ben 23 jaar oud. Ik ben inmiddels alweer 2,5 jaar werkzaam voor AccountAnders. Ik heb in de zomer van 2018 mijn opleiding Accountancy aan Avans Hogeschool afgerond. Ik ben woonachtig in Breda thuis bij mijn ouders en drie zussen.

Ik ben Pieter Wagenaars, 22 jaar oud en al heel mijn leven woonachtig in Halsteren. In november 2015 ben ik gestart met mijn stageperiode bij AccountAnders. Na het afronden van deze stageperiode ben ik dienst getreden als oproepkracht. Afgelopen zomer heb ik mijn HBO-diploma Accountancy behaald en ben ik inmiddels fulltime werkzaam voor AccountAnders.


Tijn, hoe ben je bij AccountAnders terecht gekomen?

Mijn stageperiode heb ik gelopen bij DRV Accountants & Adviseurs. Via via kwam ik in contact met AccountAnders. Hier zochten ze destijds nog MKB-assistenten die naast de studie werkzaam konden zijn voor AccountAnders. Na mijn sollicitatieprocedure kon ik dezelfde zomer nog starten. De informele sfeer binnen het team van AccountAnders sprak mij al gelijk aan.


AccountAnders werkt met een jong en enthousiast team. AccountAnders geeft jonge mensen de tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. Onder de studenten staat AccountAnders dan ook bekend als fris en leuk kantoor. AccountAnders is een innoverend bedrijf met veel jonge en enthousiaste medewerkers, een uitstekende combinatie voor mij!


Wat heeft AccountAnders voor jou betekend?

De studie Accountancy heb ik persoonlijk als erg pittig ervaren. Doordat ik naast mijn studie werkzaam ben (geweest) voor AccountAnders heb ik deze werkervaring kunnen toepassen binnen mij studie. Wat ik in de praktijk heb kunnen leren kon ik tijdens mij studie goed toepassen. Hierdoor was mijn inbreng bij projecten/schoolopdrachten vaak praktischer. Door de werkervaring kreeg ik meer inzicht in bepaalde wetgeving en schoolvakken. Dit maakt deze pittige studie dan ook leuker en makkelijker. Het is niet alleen kennis en kunde maar ook vaak je gezonde boeren verstand gebruiken. Kortom een bijbaantje waar je echt iets aan hebt. Tijdens mijn bijbaantje heb ik geleerd dat dingen in de praktijk vaak net iets anders gaan dan dat op school wordt aangeleerd, dit zorgde uiteindelijk voor leuke en leerzame discussies in de lessen.Pieter, wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik voetbal bij het zesde zaterdagelftal van RKSV Halsteren. Daarnaast ben ik tweewekelijks ook nog te vinden op de B-Side bij NAC Breda. Daarnaast ga ik graag op pad met mijn vriendin of met mijn vrienden en drinken we graag met zijn allen een biertje.


Hoe heb je het werken bij AccountAnders naast je studie ervaren?

Ik vond het vooral prettig om een bijbaan te hebben die gerelateerd was aan mijn studie. Zo kon ik de theorie toetsen aan de praktijk, wat ik een fijne manier van leren vond. Ook de vrijheid en flexibiliteit vond ik erg waardevol. De studie heeft namelijk altijd op één gestaan.


Tijn, wat doe je graag naast je werk?

Naast mijn werk ben ik vaak te vinden op het voetbalveld. Momenteel speel ik bij Boeimeer 2 in het seniorenelftal. Daarnaast heb ik net als Pieter een seizoenkaart bij NAC Breda. Naast het voetballen trek ik ook nog vaak mijn hardloopschoenen aan.


Welke werkzaamheden behoren tot ons takenpakket?

Eigenlijk het gehele plaatje: van factuur tot de uiteindelijke advisering en alles wat daar tussen zit. Denk hierbij aan het ontzorgen op administratief gebied, het samenstellen van jaarrekeningen, indienen van btw-aangiftes en het signaleren en doorvoeren van adviespunten voor onze klanten.


Hoe ziet de toekomst eruit?

Tijn:

Mijn uiteindelijke doel is het worden van accountant-administratieconsulent. In september 2019 zal ik starten met deze vervolgopleiding, zodat ik door kan groeien tot volwaardig adviseur binnen AccountAnders. Het lijkt me dan ook heel tof om ondernemers te kunnen ondersteunen met nauwkeurige adviezen en analyses.


Pieter:

Ik wil mezelf ontwikkelen tot volwaardig sparringpartner voor ondernemers. In februari ben ik gestart met de vervolgopleiding op Avans+ tot accountant-administratieconsulent, zodat ik mijn kennis en ervaring nog verder kan ontwikkelen.


Nieuwsgierig geworden wat wij kunnen betekenen voor jou en je onderneming?

De koffie staat klaar op ons kantoor in Zevenbergen!

Tijn Bakker

tbakker@accountanders.nl

088-0320887


Pieter Wagenaars

pwagenaars@accountanders.nl

088-0320833

Benieuwd naar onze collega's?