Intro

Wel of geen (afschaffing van de) dividendbelasting?


Wat is het een spannende zomer geweest, wordt de dividendbelasting nu wel of niet afgeschaft? De climax nadert! Zou deze maatregel ten koste gaan van het MKB? Het leek er wel op want op prinsjesdag is bekend geworden dat de verlaging van het vennootschapsbelastingstarief over de eerste schijf niet naar 21% maar 22% gaat.


Tevens is op Prinsjesdag de nieuwe bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak bekend geworden waardoor het interessanter is geworden om lekker trappend naar het werk te gaan.


Wat ook gaat veranderen, maar in de media nog niet zo uitgebreid behandeld, is de kleine-ondernemingsregeling (KOR). In het fiscale artikel van dit magazine lees je hierover meer en of hiermee nog fiscale voordelen kunnen worden gerealiseerd.


Het was met name ook een warme en zonnige zomer! Nederland telt gemiddeld 50 “mooi-weerdagen” per jaar en in de vorige editie in juni vroeg ik me af hoeveel er nog zouden volgen in 2018. Alle records zijn gebroken en het is nog steeds zonnig. De statisieken kunnen dus worden bijgesteld!


Met zulk mooi weer is het ook heerlijk om van de tuin te genieten. Wil je inspiratie opdoen voor een mooie nieuwe tuin, zet dan alvast de Gardenista in je agenda, de jaarlijkse tuinbeurs van 15 tot en met 19 mei 2019. In dit magazine lees je over de website die wij hebben mogen ontwikkelen voor Gardenista. Zoals (hopelijk) bekend verzorgen wij naast onze financiële diensten ook marketingdiensten voor onze klanten, één van de dingen waarin wij anders zijn. Deze dienst wordt al vanaf dag één door onze collega Jan-Paul Verkamman verzorgd, hij is dan ook onze medewerker in beeld in dit magazine.


Het laatste kwartaal van 2018 is alweer begonnen, een leuk kwartaal voor ons want het jaarwerk en de aangiften zijn grotendeels afgewerkt en daardoor ontstaat tijd voor andere leuke en belangrijke zaken. We testen nieuwe softwaretools en zoeken nieuwe oplossingen op de markt die het voeren van de administratie nog leuker en eenvoudiger maken. WeFact is zo’n handige tool voor facturering waarover je verder in dit magazine meer kunt lezen. Ook staat het verder verbeteren van procedures op de agenda, nog belangrijker geworden omdat we sinds dit jaar een accountantsvergunning hebben. Daarnaast is er tijd voor het volgen van cursussen en workshops zodat we uptodate blijven:).


Wij wensen jullie wederom veel leesplezier!

Ralf van Roosmalen

Directeur

Voorsprong is een keuze!