Klant in beeld

Gardenista

‘Onze permanente missie is het groener maken van Nederland’


Met trots presenteert KMTP / Groei & Bloei het nieuwe jaarlijkse buitenevent Gardenista! Van 15 tot en met 19 mei 2019 wordt het landgoed Ophemert de plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving. Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en gastronomie. Naast groenexperts, heerlijke gastronomie onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.De KMTP (Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde) is begin vorige eeuw de ontwikkelaar geweest voor het groene onderwijs in Nederland. In de loop van de tijd is de ‘Maatschappij’ gevormd naar een vereniging voor liefhebbers van alles wat groen is. Uit deze vereniging is het maandblad Groei & Bloei voortgekomen dat de leden maandelijks op de mat krijgen en dat ook in de winkels te koop is. De vereniging telt zo’n 33.000 leden en heeft in Nederland en Vlaanderen 130 actieve afdelingen. Deze afdelingen organiseren ieder op hun eigen manier veel groene activiteiten voor zowel leden als niet leden. Voor een impressie van de vereniging verwijs ik graag naar www.groei.nl.


Al heel lang heeft de vereniging de wens een jaarlijks terugkerend evenement te lanceren dat zijn gelijke in Nederland niet kent. De pay-off van Gardenista is ‘Verbinding in het Groen’. Op allerlei vlakken willen wij de groene sector promoten en de bezoeker inspireren het groen (weer) te omarmen. Wij zijn van mening dat wij het tij mee hebben en dat groen, eten uit eigen tuin, de natuur, tuinieren, urban gardening in de belangstelling staan.Gardenista wordt het podium voor de groene sector. Bloemstylisten, kwekers, moestuiniers, tuinontwerpers en hoveniers/tuinaanleggers laten met trots zien wat de groene sector voor moois te bieden heeft. Hier zoeken wij nadrukkelijk de link met het groene onderwijs.


Theoretisch, wetenschappelijk en praktisch onderwijs willen wij een plek geven op het evenement. Onderwijs en vakmanschap gaan hand in hand tijdens Gardenista de bezoeker meenemen in een groene wereld vol beleving en inspiratie.


Wij willen bloemstylisten, kwekers en tuinontwerpers/aanleggers nadrukkelijk vragen studenten de gelegenheid geven praktische ondersteuning te geven tijdens de voorbereidingen van Gardenista.

Wij zijn van mening dat wij onszelf onderscheiden met Gardenista door een evenement te organiseren waarbij vakmanschap van top niveau aan het publiek wordt gepresenteerd op een laagdrempelige wijze.

Trendsettende modeltuinen, de nieuwste introducties van kwekers, innovatieve verwerking van bloemen en de presentatie van de exposanten worden door een jury met internationale allure vakkundig beoordeeld.


Met heel veel groen, een educatief programma voor jong en oud, de mogelijkheden van VIP arrangementen, lekker eten en de ontspannen en sfeervolle ambiance van kasteel Ophemert hopen wij het eerste jaar 25.000 bezoekers te trekken. Onze ambitie is een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren met als doel in de toekomst 100.000+ bezoekers te trekken.


Website ontwikkeling door AccountAnders


Dit is een hele mooie ambitie maar onhaalbaar als je niet de juiste kanalen op een professionele wijze vorm geeft. Dan ga je op zoek naar een website bouwer die alle aspecten van de benodigde website in de vingers heeft.


Wij hebben ervaren dat AccountAnders in de persoon van Jan-Paul Verkamman heel goed begreep dat wij met een first impression meteen de gevoelige snaar moesten raken bij zowel de professional die zich in wil schrijven als deelnemer als de toekomstige bezoekers van het evenement.


Een website moet groeien. Eerst begin je met de infrastructuur en dan is een homepage superbelangrijk. Zowel de professional als de toekomstige bezoeker van Gardenista moet op de homepage heel makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.Als je een evenement in de toekomst voor het eerst gaat organiseren, kijk je natuurlijk hoe vergelijkbare evenementen door socials worden ondersteund. Zoiets als een ‘eigen smoel’ moet groeien en Jan-Paul stuurde ons gelijkmatig naar het einddoel.


Dat is een hele geruststelling; zeker omdat de groep die het evenement vorm en inhoud geeft uit vrijwilligers bestaat. Dan is het heel fijn als de professional waar je mee te maken hebt, dat begrijpt. Wij groeien op eigen tempo, en gaan voor een heel mooi evenement in 2019 met op de achtergrond de professional die de website mede ondersteunt.


Wij heten iedereen van harte welkom!


www.gardenista.nl