Klant in beeld:

Lighting Design Academy


"Cursussen en opleidingen voor o.a. (interieur)architecten, lichtadviseurs, lichtontwerpers, ambtenaren en fabrikanten."

Berlux


"Het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen

(interieur, exterieur + daglicht) voor architectonische projecten."

Dit jaar vier ik alweer mijn 25 jarig bestaan als zelfstandig ondernemer. Na militaire dienst, enkele buitendienstfuncties in loondienst besloot ik het lichtontwerpbureau BERLUX lichtarchitectuur op te richten in 1993.


Een ontwerpbureau die zich volledig richt op het ontwerpen van licht! Inmiddels is een reputatie opgebouwd in het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen (interieur, exterieur + daglicht) voor architectonische projecten. Onze opdrachtgevers zijn zeer divers; particulieren, ondernemers, kerkbesturen, overheden, musea en fabrikanten. We werken wereldwijd, maar de afgelopen jaren vooral in Nederland, België en de Emiraten actief.


Naast lichtontwerp zijn we ook zeer actief in lichtonderwijs. We hebben een eigen cursuslocatie in Amersfoort onder de naam Lighting Design Academy, waar we diverse cursussen en opleidingen verzorgen voor o.a. interieurarchitecten, architecten, lichtadviseurs, lichtontwerpers, ambtenaren en fabrikanten. Daarnaast geven we lessen aan diverse opleidingen, schrijven lesstof en handboeken. Ook publiceren we vele artikelen, houden we voordrachten op congressen en symposia en zijn we actief lid van diverse licht gerelateerde organisaties.


In 2012 voegde Ellen Goulmy zich bij het bedrijf. Met haar achtergrond als zelfstandig ondernemer en al geruime tijd actief binnen de verlichtingsbranche een absolute meerwaarde voor het bedrijf.


Een mooi moment ook om alles binnen het bedrijf eens opnieuw te bekijken, zo ook de administratie. Als creatieveling hebben we beide het nooit leuk gevonden om de administratie te doen. We zijn tenslotte liever bezig met ontwerpen dan BTW aangiftes, facturen maken en bonnetjes verwerken.


Wel wisten we beide dat inzicht en overzicht in je cijfers een zeer belangrijke basis is voor je bedrijf en door teleurstellingen van vorige boekhouders en accountanders erg terughoudend voor een overstap. We wilden dan ook zoveel mogelijk zelf kunnen doen, inzicht en controle houden, maar zeker ook een accountantskantoor die moeilijke vraagstukken in “Jip en Janneke”-taal kon uitleggen waar nodig.


De overstap naar Exact online met AccountAnders ging vloeiend vanaf dag 1. Vanaf het inrichten van de administratie tijdens het overstappen, de uitleg, bespreken jaarrekening, tussentijdse adviezen, tot diverse vragen, AccountAnders is inderdaad anders en daar zijn we alleen maar erg blij mee! ….enige waar wij spijt van hebben, is dat we niet eerder zijn over overgestapt.


We hebben niet stilgezeten de afgelopen periode en hebben mooie plannen gemaakt voor de toekomst. Zo verhuist BERLUX lichtarchitectuur deze zomer naar de kop van Overijssel en zullen wij in het kleine prachtige oude stadje Blokzijl ons bedrijf vestigen. We hebben een prachtig pand aan het water met zicht op de prachtig kolk en zullen wij ons team verder uitbreiden. Een ware droom die uitkomt! Ons andere bedrijf, Lighting Design Academy, blijft in Amersfoort waar we nog altijd erg tevreden zijn met onze plek in de oude meisjesschool.

“Laat ons maar doen waar wij goed in zijn, en AccountAnders in waar zij goed in zijn”, aldus Berry van Egten en Ellen Goulmy”


www.berluxlichtarchitectuur.nl

www.lightingdesignacademy.org