Bossche Stadsbrouwerij Jongens van De Wit


We hebben een passie voor ambachtelijk gebrouwen bier, de oorsprong van gerechten, een goed gesprek en hechte vriendschappen. Dat alles in het hart van bourgondisch Brabant. Jongens van De Wit is een Bossche Stadsbrouwerij waar eigentijdse unieke speciaal bieren worden gebrouwen en geserveerd. Een prachtig Stadscafé met koffie, lunch, diner, mooie wijnen en een robuuste authentieke eetkaart. Bourgondisch én biologisch. Bier en eten zoals het bedoeld is in een ongedwongen eigentijdse sfeer waar genieten voorop staat.

Bierbeleving


Bossche Stadsbrouwerij Jongens van De Wit is gevestigd in een voormalige goederenloods. De bouwaard is bijzonder en industrieel erfgoed. De functie van het gebouw en de unieke vormen komen terug in de inrichting van het totaalconcept van Bossche Stadsbrouwerij Jongens van De Wit.


Hier wordt ook het bier gebrouwen onder het oog van onze gasten. Het speciaal bier dat onze brouwmeesters met veel liefde maken, is hetzelfde bier dat wij schenken uit de tap en dat jij drinkt. Daarvoor gebruiken we enkel lokale en regionale, maar ook biologische ingrediéten. Van het hop tot de gerst, van het bronwater tot de tarwe. Niet omdat het hip is, maar omdat het ons Bossche bier zoveel lekkerder maakt.


Onze stadsbieren worden gebrouwen voor het fust, maar ook voor de fles. Je kunt dus genieten van onze bieren in ons gezellige stadscafé, maar ook thuis op de bank.


Bekijk de bierkaart op de website.

Bier serveer tips


Bier schenken in droog, bierschoon glas, bijvoorbeeld groot wijnglas zodat aroma’s ‘gevangen’ wordt. Het glas is bierschoon als het schuim aan de wand van het glas kringen achterlaat. Vet is de grootste vijand van bierschuim. Gebruik geen spoelglansmiddel of welriekende vaatwasmiddelen.


Droog glazen in gebruik voor bier af met een glazendoek die alleen voor glazen gebruikt wordt. Soda is goedkoop en uitstekend geschikt om opgelost in warm water bierglazen te reinigen en ontvetten. Naspoelen met water en uit laten lekken op vetvrije schone ondergrond.

AccountAnders & Bier


Bij AccountAnders houden we ook wel van een goed biertje op z'n tijd. Rond de jaarwisseling hebben we met elkaar gedineerd bij Jongens van de Wit. Aanrader!


AccountAnders zorgt ervoor dat de Jongens van de Wit zich volledig kunnen focussen op hun business. Hierdoor hoeven ze zich niet druk te maken om de adminstratie, belastingaangiften en jaarrekeningen.