Medewerker in beeld

Mathieu Nijhoff


Per 1 mei 2017 ben ik gestart bij AccountAnders en ESJ Financial Engineering. Ik heb een combifunctie, waarbij ik zowel voor klanten van AccountAnders als ESJ Financial Engineering opdrachten en relatiebeheer uitvoer.


In februari 2016 ben ik in Zevenbergen komen wonen, na heel mijn leven in Klundert te hebben gewoond met tussendoor een tweejarig uitstapje naar Willemstad. In de nieuwe wijk heb ik samen met mijn vrouw een nieuwbouwwoning gekocht. Sindsdien woon ik met plezier in Zevenbergen.

Cariere

Voorheen heb ik 8 jaar bij DRV accountants & adviseurs gewerkt waarbij mijn laatste functie Accountant Relatiebeheerder was. Daarvoor heb ik bij nog een aantal accountantskantoren gewerkt. Ik ben bij DRV altijd betrokken geweest bij diverse digitaliseringsprojecten als teamlid van een werkgroep. Het eerste grote project waar ik in 2009 mee startte was het omzetten van de papieren accountants- en fiscale dossiers richting digitale dossiers. Omdat alle collega’s niet beter wisten dan werken met een papieren dossier en het gemak en het inzicht dat een digitaal dossier kan bieden op dat moment nog niet voor ogen hadden, heeft het ongeveer drie jaar gekost om dat veranderingstraject te ondergaan. Achteraf was iedereen er erg tevreden mee. Om dit doel te kunnen bereiken hebben we veel cursussen gegeven en aandacht aan de collega’s moeten schenken.


Het laatste grote project waarbij ik betrokken was, was het digitaliseren van de administraties en het digitaliseren van periodeafsluitingen. Bij een aantal klanten liep dit erg goed, maar helaas bij een aantal klanten ook minder. Het probleem was dat het overgrote deel van de klanten zelf de administratie verzorgde, de voordelen van digitalisering niet altijd zag en de begeleiding vanuit DRV als een kostenpost zag. Daarnaast verliep het project moeizaam doordat veel collega’s het nut er ook niet altijd van inzagen en doordat besluitvorming door de grootte van de organisatie over de werkwijze traag verliep. Ik was er zelf wel een groot voorstander van, maar vond het vervelend dat het niet snel van de grond kwam en niet alle collega’s het omarmden.

AccountAnders

Per toeval kwam ik in aanraking met de website van AccountAnders, bij een concurrentieanalyse vanuit DRV. De website trok direct de aandacht door de werkwijze met abonnementen, een gekoesterde wens van veel accountantskantoren die dit niet durven, en de digitale werkwijze. Nog toevalliger was het dat ik AccountAnders niet kende, maar het kantoor slechts een kilometer van mijn huis staat. Mijn oog viel op een vacature, waarbij een accountant met 10 jaar ervaring werd gezocht. Dat vond ik erg interessant. Na een week te hebben nagedacht trok ik de stoute schoenen aan en heb ik Ralf gebeld. We hadden direct een goede klik en een week later kwam ik bij hem op gesprek. Het voelde direct goed, waarna ik zeer kort er na had besloten de stap te gaan wagen. Ook vond ik het zeer prettig dat er een directe samenwerking met ESJ Financial Engineering is, waardoor je altijd kan terugvallen op andere accountants, fiscalisten en adviseurs. Toevallig was ik daar mijn carrière begonnen tijdens mijn duale accountancyopleiding ongeveer 14 jaar geleden.


Bij AccountAnders ben ik samen met een aantal andere collega’s verantwoordelijk voor de kwaliteit en ICT ontwikkelingen in ons vakgebied. Twee verantwoordelijkheden die mij goed liggen. Omdat we per 1 januari 2018 een accountantskantoor zijn geworden, verandert onze werkwijze gedeeltelijk. Om deze veranderingen door te voeren op kantoor, geef ik intern cursussen aan mijn collega’s. Daarnaast ben ik samen met Dennis Henderiks bezig om ons dashboard in Visionplanner te gaan verbeteren, waardoor deze standaard nog meer inzicht geeft aan onze klanten. Dit is een project was continu in ontwikkeling zal zijn.

Hobby's

Naast mijn werk, vind ik voetbal nog steeds een heel leuk spelletje. Vanaf mijn zesde voetbal ik bij Klundert. Vanaf mijn 18e stond ik in het eerste waarbij veel van mijn vrije tijd op ging in trainingen en de wedstrijd op zaterdag. Op dit moment voetbal ik op donderdagavonden in een veteranenelftal en op zaterdag in het 4e van Klundert.


Naast mijn werk en het sporten vind ik reizen erg leuk. Samen met mijn vrouw ben ik al naar diverse landen geweest in met name Azië en Zuid-Amerika. Ik kan er erg van genieten om met andere culturen in aanraking te komen en de mooie natuur te aanschouwen.


Mocht je interesse hebben in een kopje koffie om met mij over je onderneming of andere zaken te praten, ben je altijd welkom op ons kantoor in Zevenbergen.Mathieu Nijhoff

T. 088 - 0320 824

E. mnijhoff@accountanders.nl